RS 50 Kerekesszék (mennyiségi kedvezmény 3 db-tól)

RS 50 Kerekesszék (mennyiségi kedvezmény 3 db-tól)
RS 50 Kerekesszék (mennyiségi kedvezmény 3 db-tól)
RS 50 Kerekesszék (mennyiségi kedvezmény 3 db-tól)
RS 50 Kerekesszék (mennyiségi kedvezmény 3 db-tól)

Alkalmazás

Az RS-50 Kerekesszék alkalmazása ajánlott nagyfokú végleges járásnehezítettség esetén, ha a beteg egyéb járást segítő eszközzel helyváltoztatásra képtelen. Alkalmazható házon belüli és körüli közlekedésre is.

Használati útmutató

Összecsukás
Hajtsa fel a lábtámaszokat! Amennyiben szükséges, reteszelje ki a háttámaszfeszítőt. Ezután fogja meg az üléshuzat elülső és hátsó peremét mindkét kézzel és húzza fel. A kerekesszéket egyik oldalára is lehet billenteni. Nyomja össze a toló fogantyúkat, illetve a kartámaszokat. 

Szétnyitás 
Szétnyitáshoz fogja meg a kartámaszt vagy az Önhöz a legközelebb eső oldalrészét – majd oldalra billentse a kerekesszéket ( ekkor a hátsó – és a bolygókerék a földről felemelkedik ). Ezzel egy időben nyomja le teljesen az üléstartó csövét. Az üléshuzatnak feszülnie kell.

Hajtás
Kerekesszéke két hajtókarikával rendelkezik. Kezelőorvosa feladata megállapítani a rokkantságnak legmegfelelőbb közlekedési módszert. A hajtókarikákat a megfelelő fogás alapján kell megválasztani. A jobb fogás érdekében különböző tartozékok állnak rendelkezésre ( műanyag réteg, bütykös betétek, szilikon bevonat, stb.). Testével lassan dőljön előre és hozza mozgásba a   hajtókarikákat egymást követő tolásokkal. A hajtókarika lehetővé teszi a megfelelő sebesség és irány tartását. A sebesség és az irány befolyásolásával, amit a hajtókarika szorosabb vagy lazább fogásával érhet el, legyen mindig ura a kerekesszéknek.

Tisztítás 

Száraz, puha ronggyal tisztítsa meg a kerekesszékének különböző részeit. A vinyl, illetve műbőr üléshuzatot és háttámasz huzatot, valamint az abroncsokat nedves szappanos ronggyal tisztíthatja. Közlekedés során, és minden esetben, amikor víz vagy nedvesség éri a fém felületeket, törölje le és szárítsa meg az idő előtti korrózió elkerülése érdekében.

Tárolás 

Kerekesszéke hosszabb ideig történő üzemen kívül helyezése esetén az alábbi elővigyázatossági intézkedések betartása segít abban, hogy kerekesszéke hosszabb tárolás után is megőrizze kifogástalan állapotát.

  1.      Csukja össze a kerekesszéket.
  2.      Ne terhelje meg súlyos tárgyakkal.
  3.      Takarja le a kerekesszéket a por ellen.

Figyelmeztetés

Sérülések elkerülése érdekében tartsuk kezeinket, ujjainkat biztonságos távolságra a mozgatható részektől (kartámasz, ollós összecsukható mechanizmus, lábtartó stb.)

Részletek
Maximális terhelhetőség120 kg
Javasolt kihordási idő72 hónap
TB támogatottIgen / 80% -ban
Közgyógy. támogatottIgen
Adatok
Cikkszám
RS-50
Tömeg
20 kg/db
Hasonló termékek
Magyar nyelvű használati útmutató 2019