RS 14 Állítható négylábú járóbot

RS 14 Állítható négylábú járóbot
Szín

Alkalmazás

Az RS-14 Állítható négylábú járóbot a meggyengült, fájdalmas vagy bizonytalan alsó végtagot részlegesen tehermentesíti és járásstabilitást ad. Az alumíniumból készült, könnyű állítható négylábú járóbot, mint gyógyászati segédeszköz kizárólag az előírásoknak megfelelő méretbeállítással használható. A magassági fokozatot a járóbot felső csövén található csapos külső rögzítő gyűrű kiemelésével, majd a két cső egymáshoz viszonyított elmozdítása után a kívánt furatba történő bepattintással állítható be.  A járóbot rúd irányú terhelhetősége: max. 90 kg.


Használati útmutató

A járóbot használatánál szakorvos, gyógytornász, ergoterapeuta vagy forgalmazó utasításait kell figyelembe venni. A 4 lábú járóbot optimális magasságát úgy válasszuk ki, hogy a könyök kissé hajlított legyen, arra támaszkodva viszont a könyök kiegyenesedjen, de ne nyomja fel magasra a vállat. A járóbot mindig a jó oldali kézben fogva tesszük előre, ezután a sérült, gyenge lábbal lépünk. Amennyiben két botra lenne szükségünk a két botot tesszük előre, ezután a sérült, fájós lábbal, majd a jó lábbal lépünk. Síkos, pl. jeges úton, a járóbottal fokozott óvatossággal közlekedjünk!

A botvég gumi elhasználódása esetén azt ki kell cserélni. A botvég gumik a kiszolgálási helyen és gyógyászati segédeszköz üzletekben kaphatók.


Tisztítás

Semleges mosószerrel, langyos vízzel lemosva, majd puha ruhával áttörölve.

Részletek
Maximális terhelhetőség 90 kg
Javasolt kihordási idő 36 hónap
TB támogatott Igen / 80% -ban
Közgyógy. támogatott Igen
Adatok
Cikkszám
RS-14
Hasonló termékek