RS 08 Állítható hónaljmankó

RS 08 Állítható hónaljmankó
Méretek

Alkalmazás

Az RS-08 Állítható hónaljmankó használata derék, csípő, alsó végtag törés, ficam, rándulás, műtéti beavatkozás és járásbizonytalanság esetén ajánlott. Alsó végtag rendellenesség vagy hiány esetén a 2 db hónaljmankó használata teljes tehermentesítést biztosít járás közben. A hónaljmankó 22*1,9 mm alumínium csőből készül, formatervezett műanyag hónalj támasszal, és a tapadást biztosító gumi véggel. A 9 fokozatban állítható hónaljmankó, mint gyógyászati segédeszköz orvosi rendelésre, az előírásoknak megfelelő méretbeállítással használható.

Használati útmutató

A magasság a hónaljmankó alsó csövén található csapos külső rögzítő gyűrű kiemelésével, majd a két cső egymáshoz viszonyított elmozdítása után a kívánt furatba történő bepattintással állítható be. A hónalj és a hónaljtámasz között terheletlen állapotban kb. 2 cm távolság legyen! Ezután állítsuk be a fogantyú magasságot! A fogantyú optimális magasságát úgy válasszuk ki, hogy a könyök kissé hajlított legyen, arra támaszkodva viszont a könyök kiegyenesedjen, de ne nyomja fel magasra a vállat. A mankó rúd irányú terhelhetősége:

M: 157-178 cm

 L:  178-198 cm

A járóbot használatánál szakorvos, gyógytornász, ergoterapeuta vagy forgalmazó utasításait kell figyelembe venni. A hónaljmankóval történő közlekedést tanulni kell, különösen a lépcsőn történő közlekedést. Síkos, pl. jeges úton, a hónaljmankóval fokozott óvatossággal közlekedjünk!
A botvég gumi elhasználódása esetén azt ki kell cserélni.


Tisztítás

Semleges mosószerrel, langyos vízzel lemosva, majd puha ruhával áttörölve.

Részletek
Maximális terhelhetőség 90 kg
Javasolt kihordási idő 36 hónap
TB támogatott Igen / 80% -ban
Közgyógy. támogatott Igen
Adatok
Cikkszám
RS-08
Hasonló termékek